23.03.2025

Жульєн із грибів

Грибний жульєн – дуже смачна і нескладна страва. Класичний рецепт жюльєну з грибами вимагає спеціальних жаростійких форм з ручками – кокотниць. Однак можна приготувати жульєн з грибами та в горщиках. Добре вийде ця страва і в сковороді.

Інгредієнти

  • Гриби свіжі (шампіньйони) – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 250 г
  • Сир твердий – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Олія – ​​1-2 ст. ложки

Для соусу:

  • Сметана – 250 мл
  • Борошно – 0,5-1 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Приготування

  1. Продукти перед Вами
  2. Почистити та помити цибулю. Дрібно порізати.
  3. Почистити, помити та дрібно нарізати свіжі гриби.
  4. Нагріти сковороду, налити олію. Обсмажити гриби з цибулею, помішуючи на середньому вогні до золотистого кольору.
  5. Приготувати соус. Закип’ятити воду. Сметану залити окропом, перемішати.
  6. Додати борошно.
  7. І знову добре перемішати.
  8. Залити цим соусом гриби із цибулею. Посолити, поперчити.
  9. Добре перемішати. Гасити гриби в сметанному соусі, помішуючи на повільному вогні до готовності. Хвилин 10-15.
  10. Увімкнути духовку для розігріву. Натерти на тертці великий сир.
  11. Розкласти гриби в кокотниці або горщики (можна залишити їх у сковороді або в іншому жароміцному посуді, в якому гриби готувалися). Посипати тертим сиром.
  12. Не накриваючи, помістити в розігріту до 180 градусів духовку на кілька хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  13. Жульєн із грибів готовий.
  14. Подавати грибний жульєн гарячим. Приємного апетиту!

 

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *