Грибний жульєн – дуже смачна і нескладна страва. Класичний рецепт жюльєну з грибами вимагає спеціальних жаростійких форм з ручками – кокотниць. Однак можна приготувати жульєн з грибами та в горщиках. Добре вийде ця страва і в сковороді.
Інгредієнти
- Гриби свіжі (шампіньйони) – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 250 г
- Сир твердий – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Олія – 1-2 ст. ложки
Для соусу:
- Сметана – 250 мл
- Борошно – 0,5-1 ст. л.
- Вода – 250 мл
Приготування
- Продукти перед Вами
- Почистити та помити цибулю. Дрібно порізати.
- Почистити, помити та дрібно нарізати свіжі гриби.
- Нагріти сковороду, налити олію. Обсмажити гриби з цибулею, помішуючи на середньому вогні до золотистого кольору.
- Приготувати соус. Закип’ятити воду. Сметану залити окропом, перемішати.
- Додати борошно.
- І знову добре перемішати.
- Залити цим соусом гриби із цибулею. Посолити, поперчити.
- Добре перемішати. Гасити гриби в сметанному соусі, помішуючи на повільному вогні до готовності. Хвилин 10-15.
- Увімкнути духовку для розігріву. Натерти на тертці великий сир.
- Розкласти гриби в кокотниці або горщики (можна залишити їх у сковороді або в іншому жароміцному посуді, в якому гриби готувалися). Посипати тертим сиром.
- Не накриваючи, помістити в розігріту до 180 градусів духовку на кілька хвилин до утворення рум’яної скоринки.
- Жульєн із грибів готовий.
- Подавати грибний жульєн гарячим. Приємного апетиту!