23.03.2025

Запіканка з курки та картоплі

Апетитна та проста запіканка – чудова страва з курки для недільного обіду. Та й на гаряче подати до святкового столу не соромно. Тому що красиво та смачно, відразу всі оцінять, наскільки ви класна господиня. 🙂

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Картопля – 1 кг
  • Сир твердий – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Майонез – 50 г
  • Сметана – 300 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Рослинна олія – 1-2 ст. ложки

Приготування

  1. Продукти для запіканки із курки перед вами.
  2. Як приготувати запіканку з куркою та картоплею: Увімкнути духовку. Куряче філе помити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки.
  3. Скласти підготовлене філе в миску, посолити, поперчити, додати майонез. Добре перемішати та поставити в холодильник на 20 хвилин.
  4. Тим часом почистити та помити цибулю. Нарізати півкільцями.
  5. Картопля очистити, помити і нарізати тонкими кружальцями.
  6. Твердий сир натерти на тертці.
  7. Форму змастити олією. Викласти перший шар – цибулю.
  8. На цибулю викласти шар із половини картоплі.
  9. Зробити сметанний соус, для цього змішати сметану, перець, сіль та спеції за смаком. Добре все перемішати.
  10. Картоплю змастити половиною сметанного соусу. Зверху викласти половину курячого філе. Посипати зверху половиною сиру.
  11. Потім викласти шар з картоплі, що залишилася. Змастити сметаною, що залишилася. Викласти куряче філе. Зверху посипати сиром.
  12. Поставити форму із запіканкою з курки на середню полицю.
  13. Готувати запіканку з куркою в духовці, розігрітій до 180 ° С приблизно одну годину до золотистого кольору.
  14. Запіканка з курки та картоплі готова. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *