Апетитна та проста запіканка – чудова страва з курки для недільного обіду. Та й на гаряче подати до святкового столу не соромно. Тому що красиво та смачно, відразу всі оцінять, наскільки ви класна господиня. 🙂
Інгредієнти
- Куряче філе – 500 г
- Картопля – 1 кг
- Сир твердий – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 150 г
- Майонез – 50 г
- Сметана – 300 г
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Рослинна олія – 1-2 ст. ложки
Приготування
- Продукти для запіканки із курки перед вами.
- Як приготувати запіканку з куркою та картоплею: Увімкнути духовку. Куряче філе помити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки.
- Скласти підготовлене філе в миску, посолити, поперчити, додати майонез. Добре перемішати та поставити в холодильник на 20 хвилин.
- Тим часом почистити та помити цибулю. Нарізати півкільцями.
- Картопля очистити, помити і нарізати тонкими кружальцями.
- Твердий сир натерти на тертці.
- Форму змастити олією. Викласти перший шар – цибулю.
- На цибулю викласти шар із половини картоплі.
- Зробити сметанний соус, для цього змішати сметану, перець, сіль та спеції за смаком. Добре все перемішати.
- Картоплю змастити половиною сметанного соусу. Зверху викласти половину курячого філе. Посипати зверху половиною сиру.
- Потім викласти шар з картоплі, що залишилася. Змастити сметаною, що залишилася. Викласти куряче філе. Зверху посипати сиром.
- Поставити форму із запіканкою з курки на середню полицю.
- Готувати запіканку з куркою в духовці, розігрітій до 180 ° С приблизно одну годину до золотистого кольору.
- Запіканка з курки та картоплі готова. Приємного апетиту!