Вінегрет часто готують із додаванням квашеної капусти. У даному рецепті використовується свіжа білокачанна капуста, що надає смаку салату цікавих ноток і робить його ще більш поживним.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна – 230 г
- Картопля – 220 г (2 шт.)
- Морква – 150 г (1 шт.)
- Буряк – 340 г (2 шт.)
- Огірки мариновані – 230 г (4 шт.)
- Горошок зелений консервований – 270 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г (1 шт.)
- Петрушка свіжа – кілька гілочок
- Оцет 6% – 1 ст. ложка
- Олія – 3 ст. ложки
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Перець чорний мелений – 1/4 ч. ложки
Приготування
- Готуємо продукти.
- Картоплю, моркву та буряки вимиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Відправляємо на нагрів. Картопля та морква варимо 20-25 хвилин, буряки – 40-50 хвилин. Варені овочі дістаємо із каструлі та остуджуємо.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.
- Викладаємо цибулю в піалу, додаємо оцет та гарячу воду (50 мл). Перемішуємо та залишаємо на час підготовки інших інгредієнтів.
- Капусту нарізаємо тонкою соломкою.
- Мариновані огірки нарізаємо невеликими кубиками.
- Картоплю очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.
- Буряки очищаємо і нарізаємо також невеликими кубиками.
- Петрушку дрібно нарізаємо.
- У салатник відправляємо моркву, картопля, огірки, капусту, цибулю та зелений горошок.
- Додаємо буряк та зелень. Заправляємо салат олією, солимо і перчимо.
- Перемішуємо салат.
- Викладаємо салат у тарілку та подаємо.
- Приємного апетиту!