23.03.2025

Вінегрет зі свіжою білокачанною капустою

Вінегрет часто готують із додаванням квашеної капусти. У даному рецепті використовується свіжа білокачанна капуста, що надає смаку салату цікавих ноток і робить його ще більш поживним.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 230 г
  • Картопля – 220 г (2 шт.)
  • Морква – 150 г (1 шт.)
  • Буряк – 340 г (2 шт.)
  • Огірки мариновані – 230 г (4 шт.)
  • Горошок зелений консервований – 270 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г (1 шт.)
  • Петрушка свіжа – кілька гілочок
  • Оцет 6% – 1 ст. ложка
  • Олія – ​​3 ст. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. ложки

Приготування

  1. Готуємо продукти.
  2. Картоплю, моркву та буряки вимиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Відправляємо на нагрів. Картопля та морква варимо 20-25 хвилин, буряки – 40-50 хвилин. Варені овочі дістаємо із каструлі та остуджуємо.
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Викладаємо цибулю в піалу, додаємо оцет та гарячу воду (50 мл). Перемішуємо та залишаємо на час підготовки інших інгредієнтів.
  5. Капусту нарізаємо тонкою соломкою.
  6. Мариновані огірки нарізаємо невеликими кубиками.
  7. Картоплю очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  8. Буряки очищаємо і нарізаємо також невеликими кубиками.
  9. Петрушку дрібно нарізаємо.
  10. У салатник відправляємо моркву, картопля, огірки, капусту, цибулю та зелений горошок.
  11. Додаємо буряк та зелень. Заправляємо салат олією, солимо і перчимо.
  12. Перемішуємо салат.
  13. Викладаємо салат у тарілку та подаємо.
  14. Приємного апетиту!

 

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *