Вінегрет можна доповнити квашеною капустою, а також відвареною або консервованою квасолею замість зеленого горошку. Заправити салат можна олією або салатною заправкою з олії з оцтом і зеленню.
Інгредієнти
- картопля 4 шт.
- буряк 1 шт.
- морква 2-3 шт.
- огірки солоні 2-3 шт.
- капуста квашена 100 г
- квасоля консервована 100 г
або квасоля варена 100 г - цибуля ріпчаста невелика (за бажанням) 1 шт.
Для заправки:
- олія рослинна 45 г
- оцет винний 15 г
- цукор 5 г
- перець мелений за смаком
- сіль за смаком
- зелень 10 г
Приготування
- Вінегрет можна готувати двома способами: Всі підготовлені овочі, крім буряків, перемішати та заправити олією. Окремо нарізані буряки заправити рослинним маслом і перемішати з іншими продуктами. При цьому способі приготування всі інгредієнти зберігають свій колір та смак.
- Всі підготовлені продукти, включаючи буряки, перемішати і заправити олією. У цьому випадку вінегрет виходить однорідним, у тому числі за кольором, і створюється смак салату.
- Заправляють вінегрет зазвичай олією. Але можна приготувати заправку салату. Для цього перемішати оцет із цукром, сіллю та меленим перцем до розчинення цукру. Додати олію, ретельно перемішати. Потім додати подрібнену зелень і ще раз добре перемішати. Накрити соус-заправку та помістити в холодильник на 1-2 години.
- Закип’ятити воду у різних каструльках. У підсолену киплячу воду опустити картоплю та моркву, варити приблизно 25-30 хвилин.
- В іншу каструльку додати трохи оцту, опустити в киплячу підкислену воду буряк і варити 30-40 хв.
- Готові овочі залити холодною водою, остудити, потім очистити.
Картоплю нарізати кубиками. - Моркву нарізати дрібними кубиками.
- Буряк нарізати дрібними кубиками.
- Огірки нарізати так само.
- Квашену капусту нарізати, якщо потрібно.
- Поєднати всі овочі. Додати консервовану або зварену квасолю. Додати нарізану цибулю, якщо використовується.
- Додати приготований соус-заправку або заправити вінегрет олією. Добре все перемішати.
- Вінегрет готовий. Приємного апетиту!