23.03.2025

Вінегрет «Класичний»

Вінегрет можна доповнити квашеною капустою, а також відвареною або консервованою квасолею замість зеленого горошку. Заправити салат можна олією або салатною заправкою з олії з оцтом і зеленню.

Інгредієнти

  • картопля 4 шт.
  • буряк 1 шт.
  • морква 2-3 шт.
  • огірки солоні 2-3 шт.
  • капуста квашена 100 г
  • квасоля консервована 100 г
    або квасоля варена 100 г
  • цибуля ріпчаста невелика (за бажанням) 1 шт.

Для заправки:

  • олія рослинна 45 г
  • оцет винний 15 г
  • цукор 5 г
  • перець мелений за смаком
  • сіль за смаком
  • зелень 10 г

Приготування

  1. Вінегрет можна готувати двома способами: Всі підготовлені овочі, крім буряків, перемішати та заправити олією. Окремо нарізані буряки заправити рослинним маслом і перемішати з іншими продуктами. При цьому способі приготування всі інгредієнти зберігають свій колір та смак.
  2. Всі підготовлені продукти, включаючи буряки, перемішати і заправити олією. У цьому випадку вінегрет виходить однорідним, у тому числі за кольором, і створюється смак салату.
  3. Заправляють вінегрет зазвичай олією. Але можна приготувати заправку салату. Для цього перемішати оцет із цукром, сіллю та меленим перцем до розчинення цукру. Додати олію, ретельно перемішати. Потім додати подрібнену зелень і ще раз добре перемішати. Накрити соус-заправку та помістити в холодильник на 1-2 години.
  4. Закип’ятити воду у різних каструльках. У підсолену киплячу воду опустити картоплю та моркву, варити приблизно 25-30 хвилин.
  5. В іншу каструльку додати трохи оцту, опустити в киплячу підкислену воду буряк і варити 30-40 хв.
  6. Готові овочі залити холодною водою, остудити, потім очистити.
    Картоплю нарізати кубиками.
  7. Моркву нарізати дрібними кубиками.
  8. Буряк нарізати дрібними кубиками.
  9. Огірки нарізати так само.
  10. Квашену капусту нарізати, якщо потрібно.
  11. Поєднати всі овочі. Додати консервовану або зварену квасолю. Додати нарізану цибулю, якщо використовується.
  12. Додати приготований соус-заправку або заправити вінегрет олією. Добре все перемішати.
  13. Вінегрет готовий. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *