23.03.2025

Вінегрет із квашеною капустою

Вінегрет – чудовий овочевий салат для холодної пори року. Існує безліч рецептів цієї страви. Пропоную приготувати дуже смачний вінегрет із квашеною капустою. Квашена капуста надає яскравого насиченого смаку і додає приємну кислинку. А ще в даному рецепті вказана точна вага всіх компонентів, адже оптимальне співвідношення овочів – це запорука успішного та смачного вінегрету!

Інгредієнти

  • Буряк – 600 г
  • Морква – 300 г
  • Картопля – 300 г
  • Огірки солоні – 200 г
  • Капуста квашена – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Цибуля зелена (за бажанням) – 20 г
  • Олія – ​​50 мл
  • Сіль – за смаком

Приготування

  1. Готуємо потрібні продукти.
  2. Картопля і морква добре вимиваємо, заливаємо водою (щоб вода покрила овочі), доводимо до закипання та відварюємо 25-30 хвилин, до готовності. Готові овочі виймаємо і залишаємо охолонути.
  3. Буряк добре вимиваємо, заливаємо водою (щоб вода накрила буряк), доводимо до закипання і відварюємо до повної готовності 40-60 хвилин. Готовий буряк залишаємо охолонути.
  4. Буряк, що остигнув, очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками і складаємо в миску.
  5. До нарізаного буряка додаємо олію.
  6. Буряк перемішуємо з олією і залишаємо на 5-10 хвилин. Це потрібно для того, щоб буряк менше забарвлював інші компоненти.
  7. Картоплю та моркву очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками.
  8. Цибулю очищаємо і нарізаємо дуже маленькими кубиками. Солоні огірки нарізаємо маленькими кубиками.
  9. У мисці з’єднуємо буряк, картопля, морква, солоні огірки та цибулю.
  10. Перемішуємо.
  11. Квашену капусту злегка віджимаємо від соку і додаємо до решти інгредієнтів.
  12. Все знову перемішуємо. Якщо знадобиться, досолюємо вінегрет до смаку.
  13. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Вінегрет з квашеною капустою розкладаємо по порціях і за бажанням посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *