Вінегрет – чудовий овочевий салат для холодної пори року. Існує безліч рецептів цієї страви. Пропоную приготувати дуже смачний вінегрет із квашеною капустою. Квашена капуста надає яскравого насиченого смаку і додає приємну кислинку. А ще в даному рецепті вказана точна вага всіх компонентів, адже оптимальне співвідношення овочів – це запорука успішного та смачного вінегрету!
Інгредієнти
- Буряк – 600 г
- Морква – 300 г
- Картопля – 300 г
- Огірки солоні – 200 г
- Капуста квашена – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 70 г
- Цибуля зелена (за бажанням) – 20 г
- Олія – 50 мл
- Сіль – за смаком
Приготування
- Готуємо потрібні продукти.
- Картопля і морква добре вимиваємо, заливаємо водою (щоб вода покрила овочі), доводимо до закипання та відварюємо 25-30 хвилин, до готовності. Готові овочі виймаємо і залишаємо охолонути.
- Буряк добре вимиваємо, заливаємо водою (щоб вода накрила буряк), доводимо до закипання і відварюємо до повної готовності 40-60 хвилин. Готовий буряк залишаємо охолонути.
- Буряк, що остигнув, очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками і складаємо в миску.
- До нарізаного буряка додаємо олію.
- Буряк перемішуємо з олією і залишаємо на 5-10 хвилин. Це потрібно для того, щоб буряк менше забарвлював інші компоненти.
- Картоплю та моркву очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо дуже маленькими кубиками. Солоні огірки нарізаємо маленькими кубиками.
- У мисці з’єднуємо буряк, картопля, морква, солоні огірки та цибулю.
- Перемішуємо.
- Квашену капусту злегка віджимаємо від соку і додаємо до решти інгредієнтів.
- Все знову перемішуємо. Якщо знадобиться, досолюємо вінегрет до смаку.
- Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Вінегрет з квашеною капустою розкладаємо по порціях і за бажанням посипаємо нарізаною зеленою цибулею. Приємного апетиту!