23.03.2025

Свинячий гуляш

Знаменитий угорський гуляш давно завоював популярність за межами Угорщини і набув безліч варіацій свого рецепту. Перед вами рецепт свинячого гуляшу, одного з найпопулярніших різновидів цієї страви.

Інгредієнти

  • Шпик (шпіг, шпек) – 60-80 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Свинина – 300 г
  • Сіль – 0,5 год ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка (за смаком)
  • Паприка – 0,25 ч. ложки (за смаком)
  • Томат-паста – 1 ст. ложка
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Бульйон – 100 мл
  • Сметана – 100 г

Приготування

  1. Продукти для рецептів перед вами. Отже, як готувати гуляш зі свинини?
    Солодкий перець вимити, очистити від насіння, нарізати соломкою.
  2. Цибулю очистити, вимити нарізати кубиками.
  3. Шпик нарізати невеликими кубиками (розміром близько 5*5 мм). У каструлю покласти шпик і нагрівати, помішуючи, на повній потужності (600-850 Вт) близько 1,5 хвилин.
  4. Додати цибулю та солодкий перець.
  5. М’ясо вимити, осушити, нарізати кубиками (близько 2*2 см).
  6. М’ясо посипати сіллю та перцем.
  7. М’ясо покласти до овочів. Зверху страву посипати паприкою.
  8. Все перемішати.
  9. Каструлю накрити кришкою і гасити 15 хвилин на повній потужності. Під час приготування перешкодити 1-2 рази.
  10. Томатну пасту змішати із борошном.
  11. Потім розвести бульйоном.
  12. Потім додати в гуляш, добре перемішати і нагрівати на повній потужності ще 1-2 хвилини.
  13. Вийняти каструлю з печі, свинячий гуляш зверху полити сметаною. Свинячий гуляш готовий.
  14. Перемішати та подавати на стіл.
  15. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *