Знаменитий угорський гуляш давно завоював популярність за межами Угорщини і набув безліч варіацій свого рецепту. Перед вами рецепт свинячого гуляшу, одного з найпопулярніших різновидів цієї страви.
Інгредієнти
- Шпик (шпіг, шпек) – 60-80 г
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Свинина – 300 г
- Сіль – 0,5 год ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений – 1 щіпка (за смаком)
- Паприка – 0,25 ч. ложки (за смаком)
- Томат-паста – 1 ст. ложка
- Борошно – 1 ст. ложка
- Бульйон – 100 мл
- Сметана – 100 г
Приготування
- Продукти для рецептів перед вами. Отже, як готувати гуляш зі свинини?
Солодкий перець вимити, очистити від насіння, нарізати соломкою. - Цибулю очистити, вимити нарізати кубиками.
- Шпик нарізати невеликими кубиками (розміром близько 5*5 мм). У каструлю покласти шпик і нагрівати, помішуючи, на повній потужності (600-850 Вт) близько 1,5 хвилин.
- Додати цибулю та солодкий перець.
- М’ясо вимити, осушити, нарізати кубиками (близько 2*2 см).
- М’ясо посипати сіллю та перцем.
- М’ясо покласти до овочів. Зверху страву посипати паприкою.
- Все перемішати.
- Каструлю накрити кришкою і гасити 15 хвилин на повній потужності. Під час приготування перешкодити 1-2 рази.
- Томатну пасту змішати із борошном.
- Потім розвести бульйоном.
- Потім додати в гуляш, добре перемішати і нагрівати на повній потужності ще 1-2 хвилини.
- Вийняти каструлю з печі, свинячий гуляш зверху полити сметаною. Свинячий гуляш готовий.
- Перемішати та подавати на стіл.
- Приємного апетиту!