Салат «Міністерський» зазвичай готується з яловичиною, але можна трохи відступити від звичного рецепта, приготувавши його з курячою печінкою. Страва від цього трохи зміниться і набуде нових смакових барв.
Інгредієнти
- Печінка куряча – 300 г
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 115 г (1 шт.)
- Огірки мариновані – 100 г (4 дрібних)
- Олія рослинна – 2 ст. ложки
- Майонез – 50-60 г
- Перець чорний мелений – 1/4 ч. ложки
- Сіль – 1/8 ч. ложки (+ 1/4 ч. ложки у воду)
Приготування
- Готуємо продукти.
- Печінку вимиваємо, обрізаємо зайвий жир та видаляємо плівки.
- У каструлі чи сотейнику кип’ятимо воду. Підсолюємо. Опускаємо печінку у киплячу воду. Знову доводимо воду до кипіння, зменшуємо нагрів і варимо печінку приблизно 10-15 хвилин. Готову печінку остудити.
- У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та перець. Злегка збиваємо яєчну масу віночком чи вилкою.
- Сковороду змащуємо олією за допомогою кулінарної кисті. Вливаємо в сковороду приблизно половину яєчної суміші та розподіляємо по дну, обертаючи сковороду. Обсмажуємо яєчний млинець приблизно 30-40 секунд.
- Перевертаємо млинець і продовжуємо обсмажувати ще близько 30 секунд. У такий же спосіб обсмажуємо другий млинець. Готовим млинцям даємо охолонути.
- Готові млинці згортаємо та нарізаємо смужками.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками кілець. Зелену цибулю дрібно нарізаємо. Мариновані огірки нарізаємо соломкою.
- У сковороді розігріваємо олію і викладаємо туди цибулю.
- Обсмажуємо цибулю близько 6-7 хвилин. Обсмажену цибулю трохи остудити.
- Курячу печінку нарізаємо середніми шматочками.
- У салатник викладаємо печінку, яєчні млинці, огірки та цибулю.
- Заправляємо салат майонезом, солимо та перчимо.
- Перемішуємо салат.
- Викладаємо салат у тарілку або салатник і подаємо до столу.
- Приємного апетиту!