22.03.2025

Салат «Міністерський» з курячою печінкою

Салат «Міністерський» зазвичай готується з яловичиною, але можна трохи відступити від звичного рецепта, приготувавши його з курячою печінкою. Страва від цього трохи зміниться і набуде нових смакових барв.

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 115 г (1 шт.)
  • Огірки мариновані – 100 г (4 дрібних)
  • Олія рослинна – 2 ст. ложки
  • Майонез – 50-60 г
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. ложки
  • Сіль – 1/8 ч. ложки (+ 1/4 ч. ложки у воду)

Приготування

  1. Готуємо продукти.
  2. Печінку вимиваємо, обрізаємо зайвий жир та видаляємо плівки.
  3. У каструлі чи сотейнику кип’ятимо воду. Підсолюємо. Опускаємо печінку у киплячу воду. Знову доводимо воду до кипіння, зменшуємо нагрів і варимо печінку приблизно 10-15 хвилин. Готову печінку остудити.
  4. У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та перець. Злегка збиваємо яєчну масу віночком чи вилкою.
  5. Сковороду змащуємо олією за допомогою кулінарної кисті. Вливаємо в сковороду приблизно половину яєчної суміші та розподіляємо по дну, обертаючи сковороду. Обсмажуємо яєчний млинець приблизно 30-40 секунд.
  6. Перевертаємо млинець і продовжуємо обсмажувати ще близько 30 секунд. У такий же спосіб обсмажуємо другий млинець. Готовим млинцям даємо охолонути.
  7. Готові млинці згортаємо та нарізаємо смужками.
  8. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками кілець. Зелену цибулю дрібно нарізаємо. Мариновані огірки нарізаємо соломкою.
  9. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо туди цибулю.
  10. Обсмажуємо цибулю близько 6-7 хвилин. Обсмажену цибулю трохи остудити.
  11. Курячу печінку нарізаємо середніми шматочками.
  12. У салатник викладаємо печінку, яєчні млинці, огірки та цибулю.
  13. Заправляємо салат майонезом, солимо та перчимо.
  14. Перемішуємо салат.
  15. Викладаємо салат у тарілку або салатник і подаємо до столу.
  16. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *