Салат із морським коктейлем і помідорами посяде гідне місце в меню любителів морепродуктів. Морський коктейль обсмажується разом із цибулею, що забезпечує апетитний аромат. Для заправки використовується суміш соєвого соусу, теріякі, соку лимона і меду.
Інгредієнти
- Морський коктейль – 300-400 г
- Помідори чері – 210 г
- Цибуля ріпчаста – 130 г (1 шт.)
- Салатний мікс – 50 г
- Олія рослинна – 1 ст. ложка
- Соєвий соус – 1 ст. ложка
- Лимонний сік – 1 ст. ложка
- Мед – 10 г
- Соус теріякі – 15 мл
- Сіль – 1/4 ч. ложки
- Перець чорний мелений – 1/8 ч. ложки
Приготування
- Готуємо продукти.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Помідори чері розрізаємо навпіл.
- У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо цибулю в сковороду і обсмажуємо 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
- Додаємо морський коктейль.
- З’єднуємо соєвий соус, лимонний сік, соус теріяки та мед.
- Вливаємо заправки, що трохи вийшла, в сковороду. Перемішуємо та обсмажуємо приблизно 5 хвилин.
- У салатник викладаємо салатний мікс, морський коктейль із цибулею та помідори.
- Вливаємо заправку, що залишилася. Додаємо сіль та перець.
- Перемішуємо.
- Викладаємо салат у тарілку та подаємо до столу.
- Приємного апетиту!