24.03.2025

Розсольник зі свининою, рисом і сметаною

Сьогодні хочу запропонувати вам новий варіант знайомого всім розсольника – з рисом і сметаною. Сметана додається в розсольник не при подачі, а за кілька хвилин до закінчення приготування супу. Такий розсольник виходить більш ніжним.

Інгредієнти

  • Свинина (м’якоть) – 400 г
  • Рис – 4 ст. ложки
  • Сметана – 100 г
  • Огірки солоні – 250 г
  • Картопля – 350 г (3 шт.)
  • Морква – 70 г (1 шт.)
  • Цибуля ріпчаста – 60 г (1 шт.)
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений – 0,2 ч. ложки (або за смаком)
  • Сіль – 1 ч. ложка (або за смаком)
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Олія рослинна – 2 ст. ложки
  • Цибуля зелена (для подачі) – за смаком
  • Вода – 2 л

Приготування

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування бульйону можна використовувати будь-яке м’ясо, у мене – м’якоть свинини.
  2. М’якоть свинини промийте, наріжте поперек волокон середніми шматочками і викладіть в каструлю.
  3. Залийте м’ясо 2 л холодної води і на середньому вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом однієї години.
  4. Картоплю очистіть і наріжте шматочками. Додайте в каструлю з відвареним м’ясом. Варіть протягом 10 хвилин на повільному вогні.
  5. Рис промийте і додайте в каструлю. Варіть протягом 7 хвилин.
  6. Ріпчаста цибуля очистіть і дрібно наріжте. У сковороду налийте рослинну олію і викладіть цибулю.
  7. Моркву очистіть і натріть на середній тертці. Викладіть моркву в сковороду і обсмажуйте на середньому вогні ще 5 хвилин.
  8. Солоні огірки натріть на великій тертці і додайте в сковороду.
  9. Всипте в сковороду з овочами паприку. Обсмажуйте ще 10 хвилин.
  10. Потім всипте борошно і перемішайте. Обсмажуйте ще протягом 2 хвилин.
  11. Перекладіть обсмажені овочі в каструлю, перемішайте і варіть протягом 10 хвилин.
  12. Суп посоліть, поперчіть, додайте сметану і перемішайте. Варіть розсольник з рисом і сметаною ще 5 хвилин на повільному вогні. Вимкніть вогонь і дайте супу настоятися 15 хвилин.
  13. Подавайте розсольник, посипавши подрібненою зеленою цибулею. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *