Сьогодні хочу запропонувати вам новий варіант знайомого всім розсольника – з рисом і сметаною. Сметана додається в розсольник не при подачі, а за кілька хвилин до закінчення приготування супу. Такий розсольник виходить більш ніжним.
Інгредієнти
- Свинина (м’якоть) – 400 г
- Рис – 4 ст. ложки
- Сметана – 100 г
- Огірки солоні – 250 г
- Картопля – 350 г (3 шт.)
- Морква – 70 г (1 шт.)
- Цибуля ріпчаста – 60 г (1 шт.)
- Паприка мелена – 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений – 0,2 ч. ложки (або за смаком)
- Сіль – 1 ч. ложка (або за смаком)
- Борошно – 1 ст. ложка
- Олія рослинна – 2 ст. ложки
- Цибуля зелена (для подачі) – за смаком
- Вода – 2 л
Приготування
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування бульйону можна використовувати будь-яке м’ясо, у мене – м’якоть свинини.
- М’якоть свинини промийте, наріжте поперек волокон середніми шматочками і викладіть в каструлю.
- Залийте м’ясо 2 л холодної води і на середньому вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом однієї години.
- Картоплю очистіть і наріжте шматочками. Додайте в каструлю з відвареним м’ясом. Варіть протягом 10 хвилин на повільному вогні.
- Рис промийте і додайте в каструлю. Варіть протягом 7 хвилин.
- Ріпчаста цибуля очистіть і дрібно наріжте. У сковороду налийте рослинну олію і викладіть цибулю.
- Моркву очистіть і натріть на середній тертці. Викладіть моркву в сковороду і обсмажуйте на середньому вогні ще 5 хвилин.
- Солоні огірки натріть на великій тертці і додайте в сковороду.
- Всипте в сковороду з овочами паприку. Обсмажуйте ще 10 хвилин.
- Потім всипте борошно і перемішайте. Обсмажуйте ще протягом 2 хвилин.
- Перекладіть обсмажені овочі в каструлю, перемішайте і варіть протягом 10 хвилин.
- Суп посоліть, поперчіть, додайте сметану і перемішайте. Варіть розсольник з рисом і сметаною ще 5 хвилин на повільному вогні. Вимкніть вогонь і дайте супу настоятися 15 хвилин.
- Подавайте розсольник, посипавши подрібненою зеленою цибулею. Приємного апетиту!