24.03.2025

Розсольник по-українськи

Дуже смачний розсольник зі свинячих потрохів (нирки і серце), з квасолею і невеликою добавкою томату, а також з заправкою з розтертого сала з часником.

Інгредієнти

  • Нирки свинячі – 2 шт.
  • Серце свиняче – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт. (400 г)
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Огірковий розсіл – 1 склянка
  • Квасоля – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (80-100 г)
  • Часник – 3 зубки
  • Масло вершкове – 40 г
  • Сало-шпиг – 50 г
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
    або томатний соус – 2 ст. ложки
  • Петрушка зелена – 0,5 пучка
  • Сіль
  • Перець чорний мелений

Приготування

  1. Спочатку приготуємо лівер. Нирки розріжемо навпіл і заллємо водою, доведемо до кипіння. Через 2 хвилини воду зіллємо, нирки промиємо і ще раз заллємо. Вдруге додала до нирок серце. Знову зливаємо воду, промиваємо нирки і серце. Ось тепер їх можна варити. Я варю нирки і серце окремо, так як бульйон з них не використовую. Залити свіжою водою і варити до готовності на невеликому вогні (1,5 години). Можна додати лавровий лист і перці горошком. Заздалегідь замочити квасолю. Замочену квасолю залити 3 л води. Довести до кипіння і варити майже до готовності квасолі. Розсольник будемо варити на квасолевому бульйоні.
  2. Очистити і порізати кубиками картоплю. Вкинути до квасолі.
  3. На сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю. Додати порізані шматочками огірки. Через 5 хвилин влити половник бульйону і загасити огірки 10 хвилин.
  4. Додати до огірків томатну пасту або соус (або протерті помідори). Загасити все ще 5 хвилин.
  5. Дрібно порізати сало-шпик і часник. Розтерти їх в ступці, ну або хоча б, в блендері.
  6. Дрібно порізати готові нирки і серце. Додати в каструлю. Додати тушковані овочі і розсіл за смаком. Посолити і дати закипіти. Поварити 2-3 хвилини, заправити салом з часником і посипати зеленою петрушкою. Обов’язково дати розсольнику настоятися 15-20 хвилин.
  7. Приємного апетиту!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *