Дуже смачний розсольник зі свинячих потрохів (нирки і серце), з квасолею і невеликою добавкою томату, а також з заправкою з розтертого сала з часником.
Інгредієнти
- Нирки свинячі – 2 шт.
- Серце свиняче – 1 шт.
- Картопля – 3-4 шт. (400 г)
- Огірки солоні – 4 шт.
- Огірковий розсіл – 1 склянка
- Квасоля – 50 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (80-100 г)
- Часник – 3 зубки
- Масло вершкове – 40 г
- Сало-шпиг – 50 г
- Томатна паста – 1 ст. ложка
або томатний соус – 2 ст. ложки - Петрушка зелена – 0,5 пучка
- Сіль
- Перець чорний мелений
Приготування
- Спочатку приготуємо лівер. Нирки розріжемо навпіл і заллємо водою, доведемо до кипіння. Через 2 хвилини воду зіллємо, нирки промиємо і ще раз заллємо. Вдруге додала до нирок серце. Знову зливаємо воду, промиваємо нирки і серце. Ось тепер їх можна варити. Я варю нирки і серце окремо, так як бульйон з них не використовую. Залити свіжою водою і варити до готовності на невеликому вогні (1,5 години). Можна додати лавровий лист і перці горошком. Заздалегідь замочити квасолю. Замочену квасолю залити 3 л води. Довести до кипіння і варити майже до готовності квасолі. Розсольник будемо варити на квасолевому бульйоні.
- Очистити і порізати кубиками картоплю. Вкинути до квасолі.
- На сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю. Додати порізані шматочками огірки. Через 5 хвилин влити половник бульйону і загасити огірки 10 хвилин.
- Додати до огірків томатну пасту або соус (або протерті помідори). Загасити все ще 5 хвилин.
- Дрібно порізати сало-шпик і часник. Розтерти їх в ступці, ну або хоча б, в блендері.
- Дрібно порізати готові нирки і серце. Додати в каструлю. Додати тушковані овочі і розсіл за смаком. Посолити і дати закипіти. Поварити 2-3 хвилини, заправити салом з часником і посипати зеленою петрушкою. Обов’язково дати розсольнику настоятися 15-20 хвилин.
- Приємного апетиту!