Пропоную приготувати знайомі з дитинства молочні коржики. Приготування не займе багато часу, і тут можна обійтися навіть без міксера.
Інгредієнти
- Масло вершкове розм’якшене (або маргарин) – 100 г
- Цукор – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 80 мл
- Борошно – 350 г
- Розпушувач – 10 г
Приготування
- М’яке вершкове масло розтираємо з цукром. Додаємо яйце і молоко, перемішуємо до однорідності за допомогою віночка.
- Молоко краще підігріти до кімнатної температури, щоб воно добре з’єдналося з іншими інгредієнтами.
- Борошно (350 г = 2 склянки об’ємом 250 мл + 1 ст. ложка з гіркою) об’єднуємо з розпушувачем і частинами вводимо до основної маси, замішуючи тісто.
- Замішувати можна, для зручності, спочатку ложкою, потім руками.
- Тісто виходить м’яке, еластичне і зовсім не липне до рук.
- Вмикаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів. Розкочуємо тісто в пласт 0,5 см товщиною і за допомогою вирубки формуємо коржики.
- Викладаємо заготовки на деко, застелений пергаментним папером, на невеликій відстані один від одного.
- Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин. Молочні коржики як в дитинстві!