24.03.2025

Молочні коржики

Пропоную приготувати знайомі з дитинства молочні коржики. Приготування не займе багато часу, і тут можна обійтися навіть без міксера.

Інгредієнти

  • Масло вершкове розм’якшене (або маргарин) – 100 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 80 мл
  • Борошно – 350 г
  • Розпушувач – 10 г

Приготування

  1. М’яке вершкове масло розтираємо з цукром. Додаємо яйце і молоко, перемішуємо до однорідності за допомогою віночка.
  2. Молоко краще підігріти до кімнатної температури, щоб воно добре з’єдналося з іншими інгредієнтами.
  3. Борошно (350 г = 2 склянки об’ємом 250 мл + 1 ст. ложка з гіркою) об’єднуємо з розпушувачем і частинами вводимо до основної маси, замішуючи тісто.
  4. Замішувати можна, для зручності, спочатку ложкою, потім руками.
  5. Тісто виходить м’яке, еластичне і зовсім не липне до рук.
  6. Вмикаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів. Розкочуємо тісто в пласт 0,5 см товщиною і за допомогою вирубки формуємо коржики.
  7. Викладаємо заготовки на деко, застелений пергаментним папером, на невеликій відстані один від одного.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин. Молочні коржики як в дитинстві!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *