23.03.2025

Голубці з м’ясом і рисом

Голубці – це поживна страва, яку готують з будь-якого фаршу, загорнутого в капустяне листя. Я готую голубці рідко, так як з’їдаються вони значніше швидше, ніж готуються. Але іноді я все ж виділяю час для приготування голубців.

Інгредієнти

  • Свинина – 500 грам
  • Рис – 150 грам
  • Капуста білокачанна – 1 качан
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Лавровий лист
  • Запашний перець горошком
  • Суміш свіжомолотих перців
  • Сіль
  • Рослинна олія

Приготування

  1. Капусту вимийте, на качані по колу зробіть глибокі прорізи, щоб листя добре відділялися, а в сам качан встроміть ніж, щоб за ніж тримати капусту.
    Покладіть капусту у велику каструлю, влийте воду, посоліть і поставте на плиту закипати. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і залиште капусту варитися до тих пір, поки не почнуть відокремлюватися листя.
  2. Коли перший верхній лист буде відпадати, підніміть капусту, тримаючи за ніж, акуратно зніміть цей лист і вийміть його з каструлі.
    Подібним чином проваріть весь качан капусти, поступово знімаючи по одному капустяному листу.
  3. Листя капусти остудіть і з кожного зріжте жорстку частину.
  4. Рис промийте, викладіть в каструлю, налийте воду (в 1,5 рази більше, ніж рису), посоліть і варіть до напівготовності.
  5. М’ясо вимийте, зніміть зайвий жир і перекрутіть на м’ясорубці.
    Цибулю почистіть, вимийте і перекрутіть на м’ясорубці.
  6. М’ясо з цибулею перемішайте, додайте рис, приправте сіллю, перцем і ретельно перемішайте.
  7. Морква очистіть, вимийте, натріть на крупній тертці і пожежте в сковороді з додаванням томатної пасти.
  8. На капустяний лист покладіть жменю фаршу і загорніть його конвертиком.
  9. У сковороду викладіть смажитися голубці. Обсмажте їх з двох сторін до рум’яного кольору.
  10. Смажені голубці складайте в каструлю, в якій вони будуть гаситися.
  11. Коли всі голубці будуть обсмажені і складені в каструлю, залийте їх морквяно-томатною підливою, додайте сметану, лавровий лист, перець.
  12. Каструлю накрийте кришкою і тушкуйте голубці 1 годину на маленькому вогні.

 

 

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *