25.03.2025

Борщ із тушонкою

Суп із тушкованим м’ясом вариться швидше, ніж зі свіжим, а виходить таким же наваристим і апетитним.

Інгредієнти

  • Картопля 3-4 штуки
  • Солодкий перець 1 штука
  • Ріпчаста цибуля 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Буряк 1 штука
  • Капуста білокачанна 250 г
  • Вода 2 л
  • Тушонка 1 банка
  • Рослинна олія 2 ст. ложки
  • Томатна паста 1 ст. ложка
  • Лавровий лист 1-2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування

1․ Картоплю і перець наріжте невеликими шматочками, цибулю – дрібними, моркву і буряк – тонкою соломкою. Капусту нашаткуйте.

2․ У каструлі закип’ятіть воду і закиньте в неї картоплю та тушонку. Варіть 10 хвилин.

3․ У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості. Додайте моркву з перцем і залиште на вогні ще на 2-3 хвилини.

4․ Викладіть буряк у ту саму сковороду. Готуйте 3 хвилини. Перемішайте овочі з томатною пастою і за хвилину зніміть з вогню.

5․ Додайте засмажку в суп разом із капустою, лаврушкою, сіллю та перцем. Варіть борщ із тушонкою ще 15-20 хвилин.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *